Alte știri

Ați știut? Un nou monument va apărea în centrul Capitalei Republicii Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un monument dedicat primului cosmonaut Iuri Gagarin urmează să fie ridicat în centrul Capitalei, chiar în scuarul de pe bulevardul care îi poartă numele. Inițiativa aparține Centrului Rus de Știință și Cultură în Republica Moldova, cu prilejul aniversării a 85 de ani de la nașterea cosmonautului, scrie Noi.md.

Autoritățile locale urmează să discute acest lucru pe 11 aprilie, în cadrul ședinţei Comisiei pentru gospodăria locativ-comunală a Consiliului municipal Chișinău. Cheltuielile pentru executarea lucrărilor de proiectare și edificare a monumentului vor fi acoperite de către Centrul Rus de Știință și Cultură din Moldova și din contul altor surse atrase în acest sens.

După aprobarea deciziei de către Consiliul Municipal, Centrul Rus de Știință și Cultură în Republica Moldova va cere avizul Consiliului Național al Monumentelor Istorice de pe lîngă Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Academiei de Științe a Moldovei. În peste 15 state ale lumii există monumente dedicate lui Iurii Gagarin.

loading...

Comments are closed.