Atleta Zalina Marghieva va reprezenta Moldova pentru a 5-a oară la Jocurile Olimpice

Atleta Zalina Marghieva
 

Atleta Zalina Marghieva va participa la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, marcând a 5-a sa participare la această competiție prestigioasă.

Marghieva și-a asigurat biletul spre Paris după ce a obținut un rezultat remarcabil de 75,95 metri la proba de aruncarea ciocanului la turneul internațional “Dionisopolis” din Bulgaria. Performanța sa a depășit cu ușurință normativul de calificare de 74 de metri impus de organizatorii Jocurilor Olimpice.

Mai mult decât atât, aruncarea sa a stabilit un nou record național, demonstrând încă o dată talentul și dedicarea excepționale ale sportivei.

Participarea Zalinei Marghieva la Jocurile Olimpice de la Paris reprezintă o onoare semnificativă pentru Moldova și o inspirație pentru tinerii sportivi din țară. Prezența sa la cea mai importantă competiție sportivă din lume evidențiază perseverența, profesionalismul și pasiunea sa pentru atletism.

Orașul Paris va găzdui în perioada 26 iulie – 11 august 2024 pentru a treia oară Jocurile Olimpice, după cele din 1900 și 1924. La ediția a 33-a vor evolua 10 500 de sportivi la 32 de probe. Paritatea exactă între sportivi și sportive va fi atinsă pentru prima oară.

Total
0
Shares
Total
0
Share