Au fost create premise pentru lansarea zborurilor directe din Chișinău spre destinațiile din SUA

Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, la inițiativa Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statelor Unite ale Americii privind transportul aerian, semnat la Chișinău, la 18 mai 2023. Astfel, în premieră, Republica Moldova și SUA au un Acord bilateral care creează condițiile necesare pentru dezvoltarea traficului aerian între cele două state.

Implementarea Acordului va contribui la crearea unei piețe unice pentru transportul aerian între Republica Moldova și SUA, fapt ce va facilita investițiile și furnizarea serviciilor aeriene fără restricții, inclusiv pe piețele interne ale părților semnatare. La fel, sunt create premise pentru lansarea zborurilor directe din Chișinău spre destinațiile din SUA, dar și pentru diversificarea destinațiilor din Aeroportul Internațional Chișinău.

În același timp, crearea unui spațiu aviatic deschis cu SUA va aduce beneficii economice semnificative pentru țara noastră, prin creșterea traficului de pasageri, dar și prin sporirea competiției pe piața aeronautică autohtonă.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share