Alte știri

Au fost finalizate șase proiecte finanțate din Programul Activităților de Reintegrare a Țării

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șase proiecte finanțate din Programul Activităților de Reintegrare a Țării (PARȚ) au fost finalizate până la 15 august curent. Acestea vizează reparația și modernizarea rețelelor de iluminare stradală în localitățile Molovata Nouă, Doroțcaia, Boșcana și Bălăbănești, crearea unui Centru de tineret în satul Mălăieștii noi și reparația capitală a sălii de festivități la Gimnaziul Ursoaia. Valoarea totală a finanțării alocate din PARȚ în anul curent pentru cele șase proiecte este de 1,6 milioane lei.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Alte 36 de proiecte sunt în curs de realizare și urmează a fi implementate până la finele anului curent, potrivit informațiilor prezentate în raportul semestrial al autorităților publice locale către Biroul Politici de Reintegrare.

În acest an au fost selectate pentru finanțare 42 de proiecte în sumă de 15 milioane lei, numărul total de proiecte depuse ridicându-se la 120. Dintre acestea, 5 milioane lei au fost alocate pentru modernizarea instituțiilor din sistemul educațional, aproape 3 milioane lei pentru reparația și dotarea instituțiilor administrative, de cultură, sport și medico-sanitare și 6.2 milioane lei pentru iluminarea stradală și reconstrucția apeductelor din localitățile situate în Zona de Securitate.

Sunt eligibile pentru concurs proiectele ce urmează a fi implementate în Zona de Securitate și care reflectă activități specifice, cum ar fi dezvoltare comunitară și regională, reabilitare și renovare a infrastructurii locale, modernizare a instituțiilor sociale-cheie, soluționare a problemelor stringente de dezvoltare, asigurare a serviciilor publice esențiale, precum și acțiunile care contribuie la promovarea măsurilor de consolidare a încrederii între populația de pe ambele maluri ale Nistrului și la realizarea obiectivului guvernamental de reintegrare a țării.

În total, în perioada 2011 – 2019, au fost finanțate 393 proiecte în valoare de 111.74 milioane lei.

Citește și: Viceprim-ministrul pentru Reintegrare a solicitat implicarea OSCE pentru asigurarea circulației elevilor și profesorilor din regiunea transnistreană

loading...

Comments are closed.