Alte știri

Au fost prinși în flagrant de PCCOCS în timp ce transportau mărfuri de circa 1 milion de lei peste râul Nistru prin contrabandă

Pinterest LinkedIn Tumblr

În rezultatul realizării, de către procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, în comun cu ofiţerii Serviciului Vamal a acţiunilor procesuale într-o cauză penală privind contrabanda cu mărfuri de larg consum, au fost reţinute în flagrant trei persoane, învinuite de introducerea în ţară cu ajutorul unei bărci a mărfurilor procurate de le piaţa „KM7” din or. Odesa şi cea din or. Cernăuţi.

Documentările pe acest caz au durat circa patru luni de zile, perioadă în care au fost acumulate suficiente probe privind implicarea suspecţilor în faptele incriminate.
Făptuitorii au fost reţinuţi în flagrant în momentul transportării mărfurilor trecute peste rîul Nistru, întregul traseu, de la punctele de aprovizionare şi pînă la cele de depozitare fiind monitorizat prin intermediul mijloacelor tehnice speciale.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Astfel, în localitatea Codreni din r. Ocniţa, au fost reţinute trei vehicule, în care au fost descoperite loturile de mărfuri, precum şi ambarcaţiunea utilizată la transportarea acestora. În colete se aflau articole vestimentare şi de încălţăminte, produse de îngrijire personală şi alte bunuri, pentru care suspecţii nu deţineau niciun act de provenienţă sau posesie.

Valoarea mărfurilor ridicate de la învinuiţi ajunge pînă la aproximativ un milion de lei. Membrii grupării, inclusiv liderul acesteia, au fost reţinuţi pentru 72 de ore, iar ulterior, la demersul procurorilor, au fost plasaţi în arest preventiv. În prezent, activităţile procesuale continuă, în scopul stabilirii implicării învinuiţilor şi în alte cazuri similare. În caz de condamnare, învinuiţii riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de pînă la 10 ani.

pccocs, Mărfuri de circa un milion de lei, transportate peste rîul Nistru prin contrabandă, Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale,rîul Nistru, contrabandă, Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, pccos

loading...

Comments are closed.