Actual

Au fost puse în circulație, pe străzile Chișinăului, cinci troleibuze articulate noi

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi au fost anunțați locuitorii municipiului Chișinău despre punerea în circulație pe străzile orașului a cinci troleibuze articulate noi.

Toate cele cinci unități au fost asamblate la Chișinău de către Î.M. „Regia Transport Electric Chișinău” și vor circula pe linia 22, care face legătura între sectorul Botanica şi sectorul Buiucani.

Unitățile dispun de sistem de aer condiționat, lumini LED, podea joasă și rampe de acces pentru utilizatorii de scaun rulant. De asemenea, troleibuzele sunt dotate cu sistem de supraveghere video și prize USB. Capacitatea de îmbarcare a unei unități articulate este de 162 de persoane, iar costul este de 315 mii Euro.

De asemenea, până la sfârșitul anului 30 de troleibuze vor fi asamblate de către RTEC, iar alte 25 de mijloace de transport la mâna a doua vor fi aduse la Chișinău din Riga.

În prezent, în capitală avem doar 6 troleibuze articulate, care au fost procurate până în 2004, de atunci nu au mai fost procurate troleibuze noi.

Pe străzile Chișinăului circulă 321 de troleibuze, o parte din ele având un grad de uzură mare, deși municipalitatea are nevoie de circa 400 de unități.

loading...

Comments are closed.