Alte știri

Au fost reluate competițiile sportive naționale la lupte, atletism, tenis și volei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a permis reluarea competițiilor sportive de către Federațiile Sportive de Șah; Judo; Atletism; Triatlon; Minifotbal; Taekwon-do și Baschet cu respectarea obligatorie a Instrucțiunii cu privire la măsurile de prevenire şi control al răspândirii infecției COVID-19 la organizarea şi desfășurarea competițiilor sportive în aer liber şi în spaţii închise din anexa nr.2 a Hotărârii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică nr.42 din 13 ianuarie 2021.

Astfel, în perioada 6-7 februarie, Federația de Lupte din Republica Moldova a organizat „Campionatul Republicii Moldova la lupte libere, rezervat seniorilor”; Federația de Atletism – „Campionatul Republicii Moldova la atletism în sală și aruncări lungi în aer liber pentru seniori și juniori I”; Federația de Tenis – Turneului Winter Tour, ediția 2021, iar Federația de Volei – Campionatul Republicii Moldova la Volei , (Masculin și Feminin), ediția 2021.

Secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Ivan Gheorghiu, a apreciat buna desfășurare a competițiilor sportive în conformitate cu prevederile Instrucțiunii cu privire la măsurile de prevenire şi control al răspândirii infecției COVID-19 la organizarea şi desfășurarea competițiilor sportive în aer liber şi în spaţii închise.

Competițiile au fost disputate fără prezența fizică a suporterilor în sală. Sălile sportive au fost dotate cu soluție dezinfectantă și corespund standardelor impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării examinează și alte cereri privind acreditarea Federațiilor Sportive privind organizarea și desfășurarea competițiilor sportive.

loading...

Comments are closed.