Alte știri

Au început lucrările de betonare a albiei râului Bâc în preajma podului din strada Petru Rareș

Pinterest LinkedIn Tumblr

Au început lucrările în cadrul proiectului de amenajare a albiei râului Bâc. Activitățile se referă la betonarea albiei râului, pe tronsonul str. Petru Rareș – str. Cantonului.

Intervenția în albia râului Bâc are drept scop reducerea riscului de acumulare a nămolului, asigurarea unui tranzit mai bun al apelor pluviale și prevenirea inundațiilor.

Lucrările care se desfășoară în prezent se referă la curățarea zonelor albiei de înnămolire și restabilirea dalelor de beton care au fost scoase pentru asigurarea procesului de transfer a lucrărilor. Ulterior va fi organizată betonarea.

Beneficiarul lucrărilor este Î.M. „Direcția construcții capitale”, iar antreprenorul este desemnat în bază de concurs. Mijloacele financiare pentru realizarea proiectului vor fi alocate parțial de Fondul Ecologic Național. Pentru finalizarea proiectului, municipalitatea urmează să identifice restul sumei necesare.

Pe parcursul anului trecut au fost desfășurate lucrări de curățare a albiei de nămol și taluzurile de la podul Mihai Viteazul până la deversarea râulețului Țiganca în Bâc, pe o lungime de 2 km 150m. Lucrările au costat cca 3,5 milioane de lei.

loading...

Comments are closed.