Au început lucrările de renovare a scuarului de pe str. Vasile Dokuceaev. Cât vor dura

Primăria municipiului Chișinău informează că miercuri au început lucrările de reabilitare a scuarului de pe strada V. Dokuceaev, cartierul Telecentru, care vor dura circa 2 luni.

Proiectul prevede amenajarea cu pavaj a aleilor pietonale, modernizarea iluminatului public stradal, cu instalarea corpurilor de iluminat de tip led, renovarea scărilor până la intrarea în clădirea Centrului Medicilor de Familie nr. 7 și înlocuirea mobilierului urban.

Reabilitarea zonei de recreere prevede, de asemenea, instalarea unui sistem modern de irigare, care va funcționa automat. Totodată, pe întreg perimetrul scuarului vor fi amenajate 30 de locuri de parcare, prevăzute pentru vizitatorii instituției medicale. Pentru securitatea obiectivului, municipalitate va instala și sistem de supraveghere video.

Prezent la fața locului, primarul general, Ion Ceban, a precizat că municipalitatea investește în continuare în reabilitarea parcurilor și scuarurilor, pentru ca în fiecare sector al capitalei să existe spații publice confortabile, atât pentru locuitorii orașului, cât și pentru oaspeții acestuia.

„Amenajăm spații verzi pentru ca cetățenii să aibă unde își petrece timpul împreună cu familia”, a menționat edilul.

Costul total al proiectului este de 2,3 milioane lei, surse prevăzute în bugetul municipal.

Total
0
Shares
Total
0
Share