Actualitate

Au răpit un automobil pentru a se plimba. Acum doi tineri riscă până la 4 ani de închisoare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un tânăr în vârstă de 26 ani și un minor în vârstă de 16 ani, originari din r. Călărași și or. Comrat, în urma măsurile întreprinse au fost reținuți de către ofițerii secției investigare infracțiuni a Direcției de Poliție a mun. Chișinău de comun cu polițiștii IP Centru și cu suportul colegilor din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri, fiind suspectați de răpirea unui automobil. Aceștia s-au dovedit a fi judecați pentru infracțiuni analogice.

În noaptea de 10 august în jurul orei 22:30, polițiștii au fost sesizați de către o femeie în vârstă de 48 ani, comunicând că i-a fost răpit automobilul de marcă ,,Mazda 2”, parcat pe str. N. Testimițeanu. Femeia a comunicat forțelor de ordine că dimineața a venit la serviciu a parcat unitatea de transport iar când a ieșit a depista lipsa acestuia, alertând imediat poliția.
Suma prejudiciului a fost estimată de către proprietarul unității de transport la 135 mii lei.

Polițiștii imediat au dispus măsuri speciale de investigație fiind orientate toate subdiviziunile IGP și MAI, pentru depistarea automobilului cât și a făptașilor care au comis infracțiunea.
Urmare a măsurilor demarate de către ofițerii de investigație, urmărire penală și cu suportul unui echipaj al Direcției regionale Centru a IGC, automobilul răpit și suspecții au fost reținuți și escortați la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vina, comunicând că au răpit automobilul de marcă ,,Mazda 2”,cu scopul de a se plimba prin oraș. Totodată în cadrul cercetărilor la fața locului în automobile au fost depistate două biciclete care s-au dovedit a fi furate de pe teritoriul capitalei.

Tânărul de 26 de ani a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție al Direcției de Poliție mun. Chișinău iar minorul se cercetează în stare de libertate. În privința suspecților au fost inițiate două cauze penale pentru ,,Furt” și ,,Răpirea mijlocului de transport”. Conform legislației pentru faptele comise ei riscă amendă în mărime de la 32 500 la 67 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de la 1 la 4 ani.

loading...

Comments are closed.