Economic

Au vrut să investească 270 de mii de euro într-un restaurant în Chișinău, dar după decizia Guvernului Sandu de a mări taxa TVA s-au răzgândit

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un grup de investitori planificau să deschidă un restaurant Oliva de format nou în Chișinau, pe strada Eminescu colț cu Sciusev. Însă din cauza că Guvernul Sandu a decis să majoreze taxa TVA pentru HORECA (hoteluri, restaurate și cafenele) de la 10 la 20%, aceștia spun că s-au răzgândit.

„Cu un design nou mai naturist si usor. Cu un meniu aparte vegano-ayurvedic. Cu o terasa mare in curte. Cu doua sali mari pentru copii. Vom crea 50 de locuri de munca. Acest proiect cred ca va infrumuseta partea de sus a orasului vechi.

Toata echipa depune mult efort si inima in acest proiect. Si bugetul e mare – 270 000 de Eur. O mare parte va fi investitia noasta, dar o parte va fi a proprietarului imobilului. Jumatate din suma este deja investita”, au spus Ruslan Cojocaru. 
 
Când au planificat bugetul operațional se planifica reîntoarcerea investiției în 4-5 ani cu TVA-ul de 10%, dar acum calculele lor nu mai coincid cu realitatea fiscală. „Acum asteptam cu sufletul la gura decizia de pastrare a cotei vechi sau marirea ei la 20%. Daca se va mari cota – mai mult ca probabil ca nu vom continua mai departe acest proiect. Nu are sens economic, chiar daca vom pierde o mare parte din investitie. Vom analiza dezvoltarea in Romania unde TVA este de citiva ani 10%, iar de anul trecut este 5%”, a comunicat investitorul. 
 
Totuși ei speră să poată duce acest proiect pâna la capăt și să poată crea lucruri frumoase acasă. Însă depinde ce va decide noua guvernare. 

Comentați știrea

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook - Telegraph Moldova   
loading...

Comments are closed.