Alte știri

Aureliu Ciocoi a participat la Reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai statelor membre ale Inițiativei Central Europene

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul afacerilor externe și integrării europene Aureliu Ciocoi a participat la Reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai statelor membre ale Inițiativei Central Europene (ICE), care s-a desfășurat în format de videoconferință. Evenimentul cu tematica „Conturarea viitorului Europei, dezvoltarea unei regiuni prospere – extindere, aliniere, redresare” este organizat de Muntenegru, în calitate de președinte în exercițiu al organizației.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În cadrul reuniunii, oficialii au trecut în revistă principalele evoluții politice din regiune și au discutat despre modalitățile de consolidare a parcursului european al statelor din Balcanii de Vest și Parteneriatul Estic, precum și căile de redresare economică în perioada post-COVID.

În luarea sa de cuvânt, ministrul Aureliu Ciocoi a salutat inițiativele lansate în cadrul ICE, care vizează redresarea post-COVID în domeniul sănătății și cel economic. În același timp, au fost apreciate intențiile organizației de a consolida interacțiunea transfrontalieră în domenii care vizează mediul, știința și conectivitatea, acordând, de asemenea, o atenție specială tinerilor.

Referitor la procesul de integrare europeană, Aureliu Ciocoi a accentuat interesul Republicii Moldova de a continua agenda de reforme și de modernizare a statului, subliniind inclusiv valoarea adăugată a proiectelor ICE în această direcție.

În cadrul reuniunii au fost adoptate decizii care vizează activitatea Organizației și un Comunicat comun referitor la angajamentul participanților pentru implementarea obiectivelor strategice ale ICE: integrare europeană și cooperare pentru dezvoltarea durabilă a țărilor ICE, în special în vederea combaterii consecințelor post-COVID.

loading...

Comments are closed.