Actualitate

Aureliu Ciocoi: „În ultimele 24 de ore, niciun medic nu a fost infectat cu virusul Covid-19, lucru care vine să confirme eficiența vaccinului”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi a condus ședința Centrului unic de comandă a stării de urgență. Potrivit ultimelor informații oferite de MSMPS și ANSP, pe teritoriul țării au fost înregistrate 453 de cazuri noi de infecție cu Covid-19, din cele 5077 de teste efectuate. Totodată, 1151 de pacienți se află în stare gravă, alte 262 de persoane sunt în stare foarte gravă, iar 50 – intubate. Din păcate, până la această oră au fost înregistrate 25 de decese.

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi a menționat că circa 1000 de femei însărcinate se tratează de Covid-19, iar în întreaga țară rămân a fi infectați cu Sars-Cov-2 aproape 13 mii de copii: „Anul trecut cifra de copii afectați de Covid-19 era practic inexistentă. Acum, însă, și copii sunt afectați de această tulpină britanică. Majoritatea copiilor bolnavi având vârste cuprinse între 10 și 17 ani.”

Datele oferite de MSMPS arată că din numărul total de infectări înregistrate astăzi, doar 8 sunt lucrători medicali: 4 – asistenți medicali și 4 – personal auxiliar.

„Din fericire, în ultimele 24 de ore, niciun medic nu a fost infectat cu virusul Covid-19, lucru care vine să confirme eficiența vaccinului”, a subliniat șeful Guvernului.

Între timp, raioanele Taraclia, Hâncești și Florești au ieșit din zona de Cod roșu de alertă privind situația epidemiologică, iar asta pentru că în ultimele zile au fost înregistrate sub 100 de cazuri la o mie de locuitori.

Până în acest moment, 89 de mii de persoane au fost vaccinate cu prima doză de ser anti-Covid. Din cele 180 de mii de doze AstraZeneca primite de RM, peste 50 de mii au fost distribuite chiar astăzi în toată țara. Restul dozelor din acest lot sunt păstrate pentru a putea fi efectuat rapelul.

Potrivit informațiilor oferite de MAI, un număr sporit de militari continuă să patruleze în raioanele Chișinău, Bălți și Strășeni. De la instituirea stării de urgență și până azi – 15.896 mii de agenți economici și 1.135 de lăcașe de cult au fost verificate. Angajații MAI au documentat 3975 de încălcări, iar suma totală a amenzilor aplicate se ridică la peste 7 milioane de lei.

Polițiștii confruntă dificultăți în dirijarea fluxului de îmbarcare în transportul public și atestă încălcări grave în timpul slujbelor religioase, acolo unde oamenii continuă să fie împărtășiți cu aceeași linguriță.

loading...

Comments are closed.