Actualitate

Aureliu Ciocoi întreprinde o vizită de lucru în Austria

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul vizitei de lucru în Austria, șeful diplomației moldovene Aureliu Ciocoi a purtat discuții cu Li Yong, directorul general al Organizației Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO). Oficialii s-au referit la necesitatea extinderii colaborării pe filiera întreprinderilor mici și mijlocii, dezvoltarea parteneriatelor cu organizațiile relevante din Republica Moldova și susținerea platformelor de inovare, antreprenoriat și transfer tehnologic pentru consolidarea capacităților industriale din Republica Moldova.

Oficialul ONU a evidențiat că la etapa actuală asistența UNIDO urmează prioritățile stabilite în Cadrul de programare pentru dezvoltare industrială incluzivă și durabilă (ISID) pentru anii 2019 – 2023 și vizează valorificarea eforturilor internaționale coordonate și extinse de dezvoltare. La rândul său, Aureliu Ciocoi a nuanțat preocuparea Guvernului pentru asigurarea competitivității industriale sporite, acces la piață, inovare și promovarea investițiilor, ocuparea forței de muncă productivă pentru comunitățile rurale, dezvoltarea antreprenoriatului social și managementul durabil al energiei și al mediului.

Aureliu Ciocoi și Li Yong s-au referit și la studiul aprofundat al ecosistemului de inovare din Republica Moldova, elaborat recent, care remarcă că serviciile propuse corespund de pe teren și reflectă prioritățile părților interesate. În acest context, demnitarul moldovean a salutat desfășurarea proiectului „Program de inovare a tehnologiei prietenoase mediului ambiant pentru IMM-uri și întreprinderile nou-înființate din Republica Moldova” în valoare de 50 000 de dolari SUA, finanțat de Facilitatea Globală de Mediu și implementat de UNIDO.

loading...

Comments are closed.