Externe

Austria impune noi restricții. Se confruntă cu un record de infectări COVID

Pinterest LinkedIn Tumblr

Austria înăsprește restricțiile în fața unui număr tot mai mare de infectări cu coronavirus. Peste 660 de noi îmbolnăviri au fost raportate în ultimele 24 de ore, un record pentru ultimele cinci luni.

Prin urmare, austriecii vor fi obligați să poarte măștile de protecție în mijloacele de transport în comun, magazine și școli începând de luni.  În plus, evenimentele private vor fi limitate la 50 de participanţi în spaţii închise şi la 100 în aer liber. Cele cu caracter profesional vor putea primi până la 1.500 de persoane în spaţii închise şi 3.000 în aer liber.

Deciziile au fost anunțate de cancelarul Sebatian Kurz, în contextul în care șapte regiuni austriece (Viena, Graz, Innsbruck, Korneuburg, Wiener Neustadt, Bezirk-Kufstein şi Schwaz din Tirol) au fost declarate vineri zone galbene, cu risc mediu de transmitere a virusului.

„Tocmai pentru că vara a decurs bine şi oamenilor nu prea le vine să creadă că cifrele cresc din nou, vă adresez tuturor un apel să tratăm împreună situaţia cu seriozitate”, a subliniat cancelarul Kurz, citat de Agerpres.

loading...

Comments are closed.