Austria închide navigația pe Dunăre din cauza inundațiilor

Inundațiile provocate de ploile torențiale care au ucis cinci persoane în Germania la sfârșitul săptămânii trecute s-au extins în Austria și Ungaria în cursul nopții de marți spre miercuri, scrie Euronews.

Întreaga porțiune a Dunării din Austria a fost închisă după ce malurile sale s-au surpat în Linz, al treilea oraș ca mărime din țară.

Fluviul, care curge pe o lungime de 350 de kilometri în Austria, a fost închis pentru navigație după ce ploile torențiale au provocat inundații atât în Austria, cât și în Germania.

Decizia de închidere vine după ce, în weekend, inundațiile au ucis în sudul Germaniei cinci persoane. Poliția a confirmat marți că trupul unei femei a fost recuperat dintr-o mașină care s-a scufundat în ape în Bavaria. Cadavrele altor patru persoane care au murit în urma inundațiilor au fost găsite duminică și luni, trei dintre ele în subsoluri. Un pompier de 22 de ani a fost ucis în timpul unei operațiuni de salvare.

Serviciul meteorologic german DWD a declarat că ploile, care au afectat timp de mai multe zile sudul Germaniei, s-au încheiat marți. Cu toate acestea, nivelul apei rămâne la cote ridicate.

Markus Söder, ministrul-președinte al landului Bavaria, a anunțat că guvernul landului va oferi celor afectați un ajutor financiar de cel puțin 100 de milioane de euro. El a declarat că situația este „gravă”.

Cancelarul german Olaf Scholz a vizitat marți zonele afectate.

Vremea a afectat, de asemenea, Ungaria și Polonia, țări învecinate, care se așteaptă la precipitații abundente în zilele următoare.

Total
0
Shares
Total
0
Share