Externe

Autoritatea sanitară portugheză recomandă vaccinarea antiCOVID a tuturor tinerilor, începând de la 12 ani

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autoritatea sanitară portugheză a recomandat marţi vaccinarea „universală” a tuturor tinerilor începând de la vârsta de 12 ani împotriva COVID-19, aşa cum a prevăzut guvernul pentru pregătirea noului an şcolar, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Direcţia Generală de Sănătate recomandă vaccinarea tuturor adolescenţilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani”, a declarat directorul său, Graça Freitas, amintind că extinderea campaniei de vaccinare ar trebui să avanseze cu prioritate în rândul celor de peste 16 ani şi la cei din grupa de vârstă 12-15 ani cu boli cu risc.

În urmă cu trei săptămâni, premierul Antonio Costa anunţase intenţia guvernului portughez de a vaccina copiii cu vârste între 12 şi 17 ani, astfel încât noul an şcolar să se desfăşoare „fără risc de întrerupere”, însă a aşteptat „decizia finală” a autorităţilor sanitare.

Portugalia a anunţat vineri că şi-a atins obiectivul de a administra cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19 unui procent de 70% din populaţia sa de aproximativ 10 milioane de locuitori.

În rândul populaţiei sale în vârstă de 16 ani şi peste, 82% au primit cel puţin o doză şi 75% au fost complet vaccinaţi, potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătăţii.

Deşi una dintre primele ţări din Uniunea Europeană afectate de valul de contaminări cauzate de varianta Delta a noului coronavirus, Portugalia a înregistrat în ultimele trei săptămâni o scădere a numărului de noi cazuri zilnice de COVID-19.

loading...

Comments are closed.