Autoritățile americane au elucidat misterul pachetelor nesolicitate cu semințe trimise din China

Departamentul de Agricultură din Statele Unite a anunțat că a identificat 14 specii diferite de semințe în pachetele misterioase trimise americanilor din China, scrie Business Insider. Este vorba de ierburi aromatice și alte plante printre care hibiscus și mentă. Inițial, autoritățile americane i-au avertizat pe cetățeni să nu deschidă pachetele, avertizând că ar putea fi specii de plante invazive.

“Am identificat 14 specii diferite de semințe, printre care muștar, varză, zorele și ierburi aromatice precum mentă, salvie, rozmarin, lavandă, dar și hibiscus și trandafiri”, a anunțat Osama El-Lissy, un oficial din cadrul USDA. “Acestea sunt doar câteva mostre colectate până acum”.

În luna iulie, cetățenii din mai multe state americane au anunțat autoritățile că au primit pachete nesolicitate cu semințe care par a fi expediate din China. Oficialii i-au avertizat să nu le deschidă și să păstreze eticheta intactă, astfel încât autoritățile să poată cerceta aceste probe.

Plantele și semințele care sunt expediate în SUA din alte țări sunt controlate cu strictețe și trebuie să fie însoțite de un certificat care asigură că acestea nu sunt purtătoare de dăunători sau boli.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share