Alte știri

Autoritățile capitalei vor introduce un nou management de prelucrare a deșeurilor menajere

Pinterest LinkedIn Tumblr

Administrația municipiului Chișinău învață de la autoritățile austrice managementul deșeurilor solide, transmite MOLDPRES.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, aflat în vizită oficială în Austria, a vizitat uzina de prelucrare a deșeurilor solide din Viena. Întreprinderea este una modernă și tehnologizată, fiind situată chiar în centrul urbei, iar investițiile pentru acest obiectiv sunt de circa 250 de milioane de euro.

Edilul a făcut o retrospectivă a situației de la noi, menționând că, în ultimii 1,5 ani, autoritățile locale au înregistrat progrese în acest domeniu. Acestea se referă la construcția stației de tratare a levigatului și a digului de protecție, achiziționarea unui compactor modern pentru stocarea deșeurilor pe poligon, construcția drumului de acces și amenajarea gunoiștii municipale, cu monitorizarea activității pe teren și instalarea camerelor video pe perimetrul poligonului.

În perioada următoare, municipalitatea Chișinău urmează să înceapă implementarea unui proiect amplu de modernizare a serviciului de colectare și prelucrare a deșeurilor menajere.

Ion Ceban a enumerat pașii care urmează a fi făcuți la capitolul prelucrarea deșeurilor menajere: recultivarea poligonului de deșeuri de la Țânțăreni și modernizarea infrastructurii adiacente; conservarea gunoiștii de la Ciocana; înnoirea tehnicii speciale pentru colectarea și transportarea deșeurilor; asamblarea unei linii de sortare a materiilor reciclabile; colectarea separată a deșeurilor pe întreg teritoriul municipiului; modernizarea Î.M. Regia „Autosalubritate”, prin dotarea cu mașini noi și tehnică necesară; achiziționarea de containere noi pentru colectarea separată a deșeurilor etc.

loading...

Comments are closed.