Alte știri

Autoritățile din Belarus invocă o nouă „amenințare de securitate”. O aeronavă Lufthansa, împiedicată să decoleze către Frankfurt

Pinterest LinkedIn Tumblr

Compania Lufthansa a anunțat luni că o cursă către Frankfurt a fost împiedicată să decoleze de pe aeroportul din Minsk, din cauza unei alerte de securitate invocate de autoritățile locale.

Autoritățile aeroportuare au percheziționat avionul și au făcut din nou controlul pasagerilor, a anunțat un purtător de cuvânt. Toate bagajele au fost date jos și verificate. La bordul avionului erau 46 de pasageri și cinci membri ai echipajului, scrie digi24.ro

Autoritățile din Belarus au invocat o amenințare teroristă care ar fi fost primită pe adresa de e-mail a aeroportului.

La scurt timp după ce compania Lufthansa a anunțat că este împiedicată decolarea zborului său LH1487, aeroportul din Minsk a informat pe contul său de Telegram că au fost luate „toate măsurile necesare” pentru verificarea avionului, iar amenințarea teroristă s-a dovedit a fi falsă, așa încât aeronava poate decola.

Incidentul intervine în plin scandal internațional legat de gestul Belarusului de a deturna, duminică, un zbor Atena – Vilnius și a-l obliga să aterizeze la Minsk, pentru a aresta un opozant al președintelui Aleksandr Lukașenko aflat la bord. Pretextul a fost și în acest caz o alertă de securitate.

Lituania a interzis deja toate zborurile care tranzitează Belarusul, o decizie care ar putea fi luată și la nivel european. Unii transportatori încep deja să evite spațiul aerian al Belarusului.

Incidentul de ieri face valuri și la nivel politic și diplomatic: ambasadorul Belarusului la UE a fost convocat luni de oficialii de la Bruxelles, iar în cursul serii, problema va fi discutată în Consiliul European.

În replică, Belarusul susține că a acționat legal, în timp ce Rusia s-a declarat „șocată” de acuzațiile aduse Minskului.

Citiți și: Avion deturnat în Belarus. Cristian Diaconescu: Suntem în prezența unui act de terorism de stat. Nu poate rămâne fără răspuns

Adina Vălean, despre avionul deturnat în Belarus: „O acțiune de piraterie aeriană fără precedent în zilele noastre”

NATO reacţionează în scandalul avionului deturnat în Belarus de preşedintele Lukaşenko. Jens Stoltenberg cere anchetă internaţională

loading...

Comments are closed.