Actual

Autoritățile din capitală anunță că practic toate spitalele în care sunt tratați pacienți cu COVID-19 sunt suprasolicitate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autoritățile din capitală anunță că practic toate spitalele în care sunt tratați pacienți cu COVID-19 sunt suprasolicitate, iar săptămâna aceasta vor fi activate ultimele spații existente în acest sens la nivel municipal. Potrivit primarului Ion Ceban, în prezent mai rămâne în afara circuitului COVID-19 doar Spitalul clinic municipal „Gheorghe Paladi”. Acolo ar putea fi reactivate până la 310 paturi, transmite IPN.

„Ultimele trei săptămâni asistăm la o creștere continuă a noilor cazuri de COVID-19. În continuare în municipiul Chișinău suntem în cod roșu de alertă, după incidența săptămânală. O treime din numărul total la nivel național se înregistrează în Chișinău. Avem o mare presiune pe spitalele municipale: toate spitalele sunt suprasolicitate. În total în cadrul spitalelor municipale la data de ieri erau internate 868 de persoane confirmate cu infecția COVID-19, dintre care în stare extrem de gravă sunt 45 de persoane și 494 în stare gravă”, a declarat Ion Ceban în cadrul ședinței operative de la Primărie. În spitalele municipale toate paturile de terapie intensiva sunt ocupate.

„Aici avem cea mai mare provocare și ne trebuie suportul imediat al autorităților centrale. Altfel ajungem în situația când pur si simplu nu avem unde interna pacienții în stare critică. Amintesc că în spitalele municipale în aceasta pandemie am triplat numărul de paturi de terapie intensiva”, a spus primarul.

Edilul a mai spus că experții în sănătate au prognoze sumbre și spun că luna octombrie va fi în continuare o luna cu cele mai mari cazuri noi zilnice.

loading...

Comments are closed.