Alte știri

Autorităţile din Stockholm vor să construiască un spaţiu memorial dedicat DJ-ului Avicii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un spaţiu memorial dedicat DJ-ului suedez Avicii, decedat în 2018 la vârsta de 28 de ani, ar putea fi amenajat în oraşul Stockholm, potrivit unui anunţ făcut joi de politicienii locali, informează DPA.

Situl memorial va fi un spaţiu în care vizitatorii vor putea să se odihnească pentru o vreme şi să mediteze pentru a-şi regăsi liniştea şi pacea sufletească. De asemenea, noul spaţiu „va aduce un omagiu acelora care ne-au părăsit mult prea devreme din cauza afecţiunilor mintale”, a declarat Andrea Hedin, preşedinta consiliului local din districtul Ostermalm, care urmează să avizeze proiectul.

Andrea Hedin, membră a Partidului Moderat, o formaţiune cu opinii conservatoare, a mai spus că este importantă eliminarea din societate a stigmatului asociat bolilor mintale în rândul tinerilor.

DJ-ul Avicii, al cărui nume real era Tim Bergling, a murit în Oman, în aprilie 2018, la vârsta de 28 de ani.

Viitorul spaţiu memorial va fi amplasat în districtul Ostermalm, unde fostul muzician s-a născut, şi-a petrecut copilăria şi a mers la şcoală.

Tatăl lui, Klas Bergling, a spus că familia sa este „bucuroasă şi recunoscătoare pentru decizia de a înfiinţa un sit memorial pentru Tim”.

DJ-ul Avicii a devenit celebru graţie unor piese precum „Levels”, „Sunshine” şi „Wake Me Up”. Artistul suedez renunţase la turnee şi la concerte live în 2016, dar a continuat să înregistreze muzică şi să lucreze ca producător muzical.

Părinţii lui au creat o fundaţie dedicată sprijinirii organizaţiilor care se bazează pe cercetări ştiinţifice pentru a determina şi preveni cauzele sinuciderilor, în special în rândul persoanelor tinere.

Sursa: Agerpres

loading...

Comments are closed.