Politică

Autoritățile i-au oferit un termen de 10 zile lui Veaceslav Platon să revină în Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Judecătoria Chișinău cu sediul la Buiucani i-a oferit un termen lui Veaceslav Platon să revină în Republica Moldova până pe 12 august, atunci când urmează să continue ședința de judecată într-un dosar în care figurează numele său, informează Radio Chișinău

Amintim că Procuratura Anticorupție a anunțat astăzi că solicită arestarea și anunțarea în căutare a controversatului om de afaceri pentru că nu s-a prezentat la ședința de judecată. Apărarea sa a motivat plecarea peste hotare prin presiuni politice care s-ar exercita asupra lui Veaceslav Platon, dar și a instanței de judecată.

Veaceslav Platon este acuzat că în 2016 ar fi comis un act de corupere activă a doi gardieni din cadrul Detașamentului cu Destinație Specială ,,Pantera” al Departamentului Instituțiilor Penitenciare care asigurau paza și escortarea acestuia în instanțele de judecată.

El mai este acuzat de faptul că în 2016, fiind gestionarul cu pachetul majoritar de acțiuni la trei companii de asigurare, deținute prin intermediul unor interpuși, a organizat sustragerea banilor deținuți pe conturile companiilor.

Veaceslav Platon a părăsit Rep. Moldova la 18 iulie, la bordul unui avion cu destinația Londra. Avocatul său a declarat ulterior că acesta urma să ajungă la Praga.

Citește și: Alexandru Jizdan a plecat din țară: „Dați voie oamenilor să-și trăiască viața”

loading...

Comments are closed.