Politic

Autoritățile locale deplâng atitudinea neglijentă a Guvernului față de problemele din teritoriu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Actuala putere de la Chișinău ignoră cu desăvârșire problemele care sunt în raioanele republicii. Denunțul a fost făcut de vicepreședintele raionului Căușeni, Oleg Cuciuc, la protestul în susținerea președintelui raionului Cahul, Marcel Cenușă, arestat de autorități pentru bănuiala de corupție.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Cuciuc și-a început discursul cu un exemplu de atitudine față de autoritățile locale demonstrat de premierul Natalia Gavrilița în cadrul unei vizite recente la Căușeni.

”Am întâlnit mulți demnitari de stat în Căușeni, președinți de Parlament, prim-miniștri, președinți de țară, dar nu am avut niciun caz când premierul vine și înainte de a se întâlni cu administrația publică, în agendă are întâlnire cu organizația teritorială PAS, oficial. Noi nu am avut pe scenă un demnitar de rang înalt care să se laude că e membru PAS. Nu am avut niciun caz când stă președintele raionului alăturea pe care îl neglijează complet”, a spus Cuciuc.

Funcționarul a declarat că raionul Căușeni este unul dintre puținele raioane care nu a primit niciun bănuț de la Guvern pentru gestionarea problemelor refugiaților.

Totodată, timp de doi ani administrația locală de nivelul II a compensat cheltuielile instituțiilor de învățământ în mărime de 8,3 milioane de lei, pe care Guvernul nu dorește să le întoarcă. Anul acesta, conducerea raionului a avertizat Guvernul că 30 de instituții de învățământ au o insuficiență de 3,6 milioane de lei la salariu și alte 3,6 milioane de lei la gaze și energie electrică. Ministerul Finanțelor a răspuns însă că instituțiile din domeniul educației reprezintă domeniul propriu de activitate al administrațiilor publice de nivelul al doilea.

”Când au trecut la formula per elev nu ne-au întrebat absolut nimic, dar acum ne spun că sunt problemele voastre. Aveți 30 de școli, cumva susțineți-le”, a spus Cuciuc.

Protestatarii a declarat că Marcel Cenușă este nevinovat și au cerut eliberarea imediată a președintelui raionului Cahul.

loading...

Comments are closed.