Autoritățile locale dintr-un oraș rus au sechestrat telefoanele a doi cetețeni care ar fi insultat primarul într-un grup pe WhatsApp

legi in rusia, insulte autoritatilor, represiuni politice

Poliția a sechestrat telefoanele a doi cetățeni ai orașului Magadan într-un dosar de insultă al primarului localității. După cum scrie presa locală, cei doi erau membrii unui grup pe WhatsApp care susține alegerea directă a primarului, în Magadan primarul este ales de deputații locali.

O localnică spune că la ea au venit doi polițiști, unul din ei s-a prezentat ca membru al grupului de luptă cu extremiștii. Telefonul a fost sechestrat din cauza unui dosar penal fiind încălcat articolul 319( insulte conducerii). Gadgetul așa și nu a fost întors deși femeia este doar martor în dosar.

Am fost întrebată despre mesajul în care în luna decembrie cineva s-a adresat injurios la adresa actualului primar. Mi-au arătat lista contactelor pentru a recunoaște pe cel care a scris acel mesaj. Eu am spus că nu am nimic contra primarului și nu sunt membru activ al grupului, nici activistă și mai ales nu sunt terorist“, spune Natalia.

OVD-Info anunță că cel de-al doilea cetățean rămas fără telefon, Vasilii Konyahin a cerut să afle motivul sechestrării dar acest drept i-a fost refuzat. Cei de la poliție au anunțat că au dreptul să extragă telefonul oricui și nu au mai dorit să comenteze cazul.

Mass media presupune că autorul plângerii este chiar primarul. Acesta a fost desemnat în anul 2015 de către consilierii locali. Alegerile directe au fost anulate din 2013 din motiv că ar fi prea scumpe pentru bugetul orășenesc.

Total
0
Shares
Total
0
Share