Economic

Avantajele directe şi indirecte ale creditului Prima Casă sunt apreciate de clienţii MAIB

Pinterest LinkedIn Tumblr

După ce a convins capitala de avantajele sale, creditul „Prima Casă” îşi face simţită prezenţa şi în raioane. Pentru unul din clienţii Sucursalei Ungheni a BC „Moldova Agroindbank” SA, avantajele creditului imobiliar acordat în cadrul Programului de Stat „Prima Casă” a venit la pachet cu un şir de beneficii indirecte, care îl motivează să-şi construiască viitorul acasă.

Ganea Nicolae, beneficiarul creditului acordat de Sucursala Ungheni, susţine că semnarea contractului are o semnificaţie dublă pentru el. Pe lângă faptul că şi-a îndeplinit visul de a-şi procura propria locuinţă, dânsul priveşte creditul ca prima piatră de temelie a viitoarei sale familii. În plus, posibilitatea de a-şi cumpăra o locuinţă reprezintă un motiv temeinic pentru a rămâne în ţară.

„Intenţionam să plec la muncă în Europa, să câştig bani pentru ca să-mi asigur un loc de trai acasă. Dar acum nu mai este cazul. Pot sa-mi permit să-l achit de unul singur, deoarece condiţiile în care am obţinut creditul sunt foarte convenabile. Eu voi achita pentru credit aceeaşi sumă pe care o achit acum pentru chirie, doar că în felul acesta am propria casă şi nu depind de nimeni,” spune dl Ganea.

Tradiţional deja, creditul vine în susţinerea tinerilor dornici să-şi construiască un viitor acasă, iar locuinţa procurată le asigură fundamentul necesar pentru aceasta. Directorul Sucursalei Ungheni, dl Moraru Valeriu, a menţionat:

„Astăzi eforturile noastre s-au materializat într-un rezultat concret. Avem un prim rezultat al numeroaselor consultări oferite de specialiştii sucursalei privitor la creditul „Prima Casă”. Acesta este un produs într-adevăr convenabil şi avantajos, datorită participaţiei proprii de doar 10%, termenului de 25 de ani şi dobânzii foarte avantajoase. Interesul tinerilor pentru acest produs este unul sporit, ceea ce nu poate decât să ne bucure.”

Programul de Stat „Prima Casă” este prevăzut pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 şi 45 ani, care nu deţin o locuinţă în proprietate şi care nu au credite ipotecare. Plafonul maxim al preţului de achiziţie a locuinţei este de 1 mln lei, iar termenul creditului este de până la 25 de ani. Mai multe detalii despre produs găsiţi AICI.

loading...

Comments are closed.