Alte știri

Avertisment: Ni se fură apa din Nistru, iar guvernarea tace

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Verde Ecologist, împreună cu alte partide şi organizații non-guvernamentale, bat alarma în legătură cu posibila construcție a celor șase hidrocentrale pe Nistru de către partea ucraineană.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Reprezentanții formațiunilor politice și a ONG-urilor menționează că sunt bine cunoscute consecințele unui asemenea pas și anume – acumularea de volume mari de apa în rezervoare, inundarea unor mari suprafețe de teren, degradarea ecosistemelor râurilor afluente, pierderea capacității de recuperare calitativă și cantitativă a resurselor biologice, iar Chișinăul riscă să rămână fără apă.

Într-o conferință de presă la IPN, președintele Partidului Verde Ecologist din Moldova, Anatolie Prohnițchi, a declarat că încă din 2014, verzii au semnalat problema râului Nistru. Au fost expediate demersuri către premier, către Ministerul Mediului prin care au atenționat asupra pericolelor în cazul în care vor fi construite cele șase hidrocentrale pe Nistru. De asemenea, au fost lansate apeluri și către partidele politice și către ONG-uri. Potrivit lui, soarta râului Nistru nu are culoare politică și este necesară o mobilizare pentru a fi luate măsuri. În opinia sa, guvernarea trebuie să insiste.

loading...

Comments are closed.