Externe

Avertismentul experților. În ce condiții ar putea fi lovite Europa și SUA de al 4-lea val de coronavirus

Pinterest LinkedIn Tumblr

Experții din toată lumea avertizează că dacă noul virus este lăsat să scape de sub control în statele din Africa, Europa și Statele Unite pot fi lovite de patru noi valuri ale bolii, potrivit Daily Mail, transmite Telegraph.md cu referire la protv.ro.

„Covid-19 poate să ajungă prin Africa Subsahariană și în subcontinentul indian ca o avalanșă. Chiar dacă în Europa sau SUA pandemia se ține sub control, dacă noul virus ajunge în alte părți ale globului, în această societate interconectată în care trăim, poate ajunge înapoi”, a mai adăugat specialistul Lawrence Gostin.

În acest condiții, specialistul susține că ar putea urma mai multe valuri ale noului virus.

Tot Gostin a mai comentat și decizia președintelui Statelor Unite, Donald Trump de a suspenda contribuția SUA la Organizația Mondială a Sănătății. El a transmis că această decizie poate avea un impact devastator la nivel global.

„Este îngrijorător faptul că în mijlocul unei pandemii care are loc o dată într-un secol, cu zeci de mii de oameni care mor în întreaga lume, să retragi finanțarea sau cel puțin să o limitezi”, a spus el.

loading...

Comments are closed.