Alte știri

Avertizarea lui Ion Ceban față de responsabilii din cadrul serviciilor de salubrizare a orașului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primarul General, Ion Ceban, s-a arătat nemulțumit de activitatea regiilor municipale responsabile de salubrizare și gestionarea lucrărilor de infrastructură, ca urmare a inspecției desfășurate în sectoarele capitalei. Edilul a solicitat responsabililor de domenii să execute lucrările aprobate conform planurilor de activitate.

În cadrul vizitelor desfășurate ieri, în sectoare capitalei, edilul a depistat zone verzi, parcuri și străzi insalubre, inclusiv șantiere nesecurizate și administrate necorespunzător.

„Inspectând oraşul am rămas nemulţumit de ceea ce am văzut. Situația este dezastruoasă pe multe adrese, în timp ce responsabilii din preturi argumentează că lucrurile se schimbă, dar în realitate nu este așa. Mormane de gunoi, crengi și copaci doborâți de vânt, străzi nesalubrizate, iar oamenii își creează impresia că nu s-a făcut curat în oraş de luni de zile”, a menționat primarul general.

Totodată, Ion Ceban a declarant că nu va mai tolera ca managerii să-și paseze responsabilitățile și le-a solicitat în termen 10 zile să remedieze situaţia la capitolul salubrizarea orașului. „Aştept un raport de la S.A. „Apă-Canal Chişinău”, Direcţia generală locativ-comunală şi amenajare, Î.M. Regia „Exdrupo”, Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi”, care să conțină termenii și planul de acțiuni pentru intervenţii pe fiecare sector, astfel ca adresele depistate ieri, inclusiv și cele care mai sunt, să fie salubrizate”, a conchis edilul capitalei.

În context, Primarul General, a solicitat ca agenţii economici să încheie contracte directe cu Î.M. Regia ,,Autosalubritate”, pentru evacuarea deșeurilor, iar agenţii constatatori din cadrul preturilor de sector, să aplice amenzi persoanelor juridice, care nu îşi vor salubriza terenul adiacent sau aflat în gestiune.

E de menționat că, în funcție de evoluția vremii, autoritățile municipale vor lansa Campania de salubrizare a capitalei şi va fi reluată Campania de plantare a copacilor în spaţiile verzi din oraş.

loading...

Comments are closed.