Economic

Avia Invest explică aglomerația de pe Aeroportul Internațional Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Administratia Aeroportului Internațional Chișinău vine cu precizări referitor la informația difuzată în mass-media potrivit căreia unele companii aeriene ar fi încălcat regimul impus prin Hotărârea nr. 9 din 15 martie 2020 a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică și Directiva operațională nr. 03 din 15 martie 2020 emisă de Autoritatea Aeronautică Civilă.

Conform prevederilor actelor emise de Comisia națională extraordinară de sănătate publică și Autoritatea Aeronautică Civilă începând cu data de 17 martie 2020, ora 00.00 sunt suspendate toate zborurile regulate de pasageri, precum și zborurile charter regulate.

La fel cum a menționat și AAC, prin noțiunea de zboruri charter regulate se presupune zborurile efectuate în interesul operatorilor turistici și are drept scop transportul persoanelor către și dintr-o zonă anume cu o regularitate clară și într-o anumită perioadă a anului.

Deciziile impuse cu privire la combaterea răspândirii COVID-19, nu vizează efectuarea unor zboruri private/charter în special pentru a permite autorităților din Republica Moldova, dar și altor state de a evacua cetățenii săi din zonele afectate de noul Coronavirus. Fiecare caz în parte este examinat suplimentar de către Autoritatea Aeronautică Civilă.

Totodată vă informăm că zborurile cargo ( transportul de Marfă ) nu au fost suspendate.

Avia Invest, companie care administrează Aeroportul Internațional Chișinău, își continuă activitatea în conformitate cu deciziile autorităților. În același timp, serviciul de comunicare cu publicul al Avia Invest informează în timp real despre toate modificările privind călătoriile din și spre Aeroportul Chișinău, toate informațiile fiind disponibile pe site-ul oficial www.airport.md, dar și la biroul de informații din terminalul Aeroportului.

Comunicat de presă.

loading...

Comments are closed.