Economie

Avia Invest nu scapă de insolvabilitate. Ion Chicu atenționează compania despre alte datorii față de stat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Chiar dacă ”Avia Invest” a informat că și-a plătit toate datoriile față de Autoritatea Aeronautică Civilă, premierul Ion Chicu dă de înțeles că procedura de intentare a insolvabilității nu poate fi încetată, informează Telegraph.md

”Investitorul” a înțeles că datoria față de stat trebuie de achitat. Nu suntem în iulie 2019 și reeșalonări de plăți la stat nu ai cum să obții. Am fost informat, că datoria de circa 22 milioane de lei față de Autoritatea Aeronautică Civilă a fost achitată astăzi. Este un lucru bun. Sperăm că tot așa de rapid vor fi achitate acele circa 10 milioane lei restanțe la plata impozitelor și taxelor la buget, este poziția oficială a premierului.

Potrivit Legii nr.149/2012, în vigoare din 13 martie 2013, orice creditor este în drept să se alăture la cererea introductivă cu privire la intentarea procesului de insolvabilitate, iar achitarea datoriei nu este temei legal de restituire a cererii inițiale.

Termenul de alăturare la cererea introductivă nu poate depăși 40 de zile, calculat din ziua admiterii spre examinare a cererii introductive.

ULTIMA ORĂ // ”Avia Invest” scapă de faliment? Compania anunță că a achitat datoria față de AAC

loading...

Comments are closed.