Externe

Aviaţia militară, mobilizată în Rusia pentru stingerea unui incendiu de proporții la un depozit de muniţii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Aviaţia militară a fost mobilizată joi dimineaţa în Rusia pentru a stinge un imens incendiu care s-a declanşat cu o zi înainte şi continuă să facă ravagii într-un depozit de muniţii în regiunea Reazan, informează AFP, citat de Agerpres.

În total, peste 650 de militari, patru avioane Il-76 şi trei elicoptere Mi-8 participau dimineaţa la această operaţiune, a anunţat Ministerul Apărării rus, într-un comunicat publicat pe site-ul său oficial.

Trei avioane militare Il-76 au deversat 126 de tone de apă asupra epicentrului incendiului, a precizat o sursă din cadrul Ministerului Apărării, citată de agenţia de presă Interfax. Apoi, avioanele au revenit pe un aerodrom din Reazan, pentru a se aproviziona cu apă şi a efectua un nou zbor, potrivit acestei surse.

Un incendiu de vegetaţie s-a declanşat miercuri după-amiaza în apropierea depozitului de muniţii, în regiunea Reazan, la 200 km sud-est de Moscova. Incendiul s-a extins spre depozit, provocând explozii ale muniţiilor stocate.

Mai mult de 2.300 de persoane din circa zece sate situate pe o rază de 5 km de locul incendiului au fost evacuate, potrivit Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă rus.

Potrivit Ministerului Sănătăţii al Federaţiei Ruse, cinci persoane au fost rănite şi spitalizate.

Incendii şi explozii de muniţii au avut loc de mai multe ori în ultimii ani în depozite ale armatei ruse, alimentând criticile cu privire la standardele de siguranţă.

Citește și: VIDEO // Un depozit cu muniții din timpul celui de-al Doilea Război Mondial a EXPLODAT în Rusia

loading...

Comments are closed.