Alte știri

Avionul ”plin cu țigări” era gol, precizează Poliția de Frontieră

Pinterest LinkedIn Tumblr

După ce dimineață a emis un comunicat de presă despre capturarea unui avion AN-2 plin cu țigări, Poliția de Frontieră și-a modificat poziția. Astfel, în urma verificărilor s-a stabilit că aeronava reținută la Edineț era goală, dar ar fi fost implicată în contrabanda cu țigări.

Potrivit Poliției de Frontieră, avion utilizat în contrabandă cu țigări urma să ajungă pe teritoriul României.

”În baza unei informații operative privind survolarea ilegală a spațiului aerian ofițerii de investigații ai Poliției de Frontieră au acționat prompt în această dimineață reușind reținerea unui avion de model AN-2 în proximitatea localității Hlinaia Mică, raionul Edineț.

La fața locului se află conducerea instituției de frontieră care se implică și oferă tot suportul în măsurile de documentare a incidentului dat. Trei cetățeni ai Ucrainei sunt reținuți.

Din informațiile preliminare, avionul respectiv era utilizat pentru transportarea țigărilor de contrabandă. Acesta a decolat de pe teritoriul Ucrainei și avea ca destinație finală țara vecină România”, precizează IGPF.

Referitor la acest caz, Gheorghe Petic, fost polițist de frontieră, îl acuză pe Rosian Vasiloi, ultimul fiind noul șef al Poliției de Frontieră, că informația despre pretinsa reținere a avionului AN-2 este una manipulatoarea, și anume că nu se spune și despre prezența polițiștilor ucraineni la fața locului, respectiv nu se știe cine sunt adevărații oameni ai legii care au capturat aparatul de zbor.

”Iată știrea semi manipulatoare dată de Presa Poliției de Frontieră de dimineață ca să ne hrănească săptămâni întregi cu ”avionul de țigări care de fapt era fără țigări”. Rosian Vasiloi, cine a reținut acest avion, noi ori grănicerii Ucraineni, daca noi, grănicerii ucrainenii ce caută lângă avion tocmai la Edineț? Sau au încurcat hotarul? Pentru cei care NU cunosc ce înseamnă ДПСУ explic, Serviciul de Stat de Grăniceri al Ucrainei. Nu am văzut în pozele voastre date la presa nici un grănicer ucrainean de la fața locului. Nu va trageți laurii, învățați-vă în mama dracului sa spuneți nu doar partea voastră de adevăr, dar tot adevărul în întregime, pentru că adevărul nu poate exista pe jumate”, a declarat Petic.

loading...

Comments are closed.