Externe

Avionul rusesc cu 17 persoane la bord, dispărut de pe radare, a aterizat forțat la marginea orașului rusesc Tomsk

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un avion rusesc de pasageri Antonov An-28, care transporta până la 17 persoane, a dispărut vineri de pe radare în timp ce zbura deasupra regiunii siberiene Tomsk, au anunțat agențiile de presă rusești, care au citat oficiali locali.

Ulterior, avionul de pasageri a aterizat forțat la periferia orașului rus Tomsk, în Siberia, iar incidentul nu s-a soldat cu victime, anunță echipele de intervenție.

Avionul, de tip Antonov An-28, dispăruse de pe radare în districtul Bakcearski, scrie Mediafax.ro

În urmă cu 10 zile, tot un Antonov An-28 cu 28 de pasageri la bord, a dispărut în Rusia, iar fragmente ale avionului de pasageri au fost găsite în regiunea Kamceatka, situată în Extremul Orient rus.

Zborul din orașul Kedrovy din regiunea Tomsk către capitala regională Tomsk transporta între 13 și 17 pasageri, au declarat agențiile de presă TASS și RIA, care au citat oficiali locali.

Rapoartele vin la mai puțin de două săptămâni după ce o aeronavă similară, un Antonov An-26, s-a prăbușit într-o stâncă în condiții de vizibilitate redusă în îndepărtata peninsulă Kamchatka, în extremul est al Rusiei, ucigând toate cele 28 de persoane aflate la bord, relatează Reuters.

Un Antonov-28, același tip de avion care a dispărut deasupra Tomskului, s-a izbit de o pădure din Kamchatka în 2012, într-un accident în care au murit 10 persoane. Anchetatorii au declarat că ambii piloți erau beți în momentul prăbușirii.

Standardele de siguranță a aviației rusești s-au îmbunătățit în ultimii ani, dar accidentele, în special cele care implică avioane învechite în regiuni îndepărtate, nu sunt rare.

Citește și: BELARUS // Autorităţile au arestat mai mulţi jurnalişti, după o nouă serie de percheziţii

loading...

Comments are closed.