Avocat: Dosarul lui Igor Dodon este instrumentat de un procuror fără experiență, care a apărut peste noapte

Apărătorii lui Igor Dodon îl bănuiesc pe procurorul de caz, Petru Iarmaliuc, că ar îndeplini o comandă politică. Avocatul fostului președinte de țară, Nicolae Posturusu, spune că apariția unui procuror tânăr, necunoscut până azi, ridică multe semne de întrebare.

“Acest tânăr, care nu are experiența necesară în domeniu, pentru a-i încredința un astfel de dosar, conduce o echipă formată din zeci de ofițeri și procurori, anchetatori. În presă deja au apărut informații despre relațiile lui cu unul dintre liderii PAS. Acest procuror a fost vizat și într-o anchetă ANI. Ori, după părerea noastră, de astfel de caz trebuie să se ocupe un procuror asupra căruia nu planează suspiciuni de afilieri politice”, a spus juristul.

Precizăm că Petru Iarmaliuc a venit în Procuratura Anticorupție în anul 2017, în funcția de consultant, când instituția era condusă de către controversatul procuror Viorel Morari. În 2019, Iarmaliuc devine procuror în Procuratura Generală. Fiind, cetățean al României, Iarmaliuc primește și îndemnizații de la statul vecin.

Total
0
Shares
Total
0
Share