Politic

Avocații lui Șor nu vor să achite amenda aplicată de Curtea de Apel Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ședință de judecată în dosarul de condamnare a fostului președinte al Consiliului de Administrație al Băncii de Economii, Ilan Șor, programată pentru 19 octombrie, a fost amânată pe motiv că avocații inculpatului nu s-au prezentat în instanță. Judecătorii Curții de Apel Chișinău, care examinează cauza, au dispus să le fie aplicată avocaților amendă judiciară. Magistrații au desemnat și un avocat din oficiu pentru inculpat. Avocații lui Șor califică decizia instanței ca fiind ilegală, deoarece ar fi informat în prealabil că vor lipsi de la ședința de judecată, transmite IPN.

„Noi am informat instanța de judecată și considerăm că cererea noastră, de amânare, a fost întemeiată, deoarece dosarele privind examinarea cererilor de arestare preventivă sunt prioritare. Prin urmare, vom contesta deciziile Curții de Apel Chișinău. Prin decizia de astăzi nu se urmărește decât prelungirea intimidării clientului Ilan Șor”, a declarat avocatul Aureliu Colenco, citat într-un comunicat de presă al Partidului Șor.

De cealaltă parte, procurorii consideră că avocații lui Ilan Șor tergiversează examinarea cauzei.

Următoarea ședință a fost stabilită pentru vineri, 22 octombrie, începând cu ora 12.00.

În iunie 2017, Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere. Sentința a fost atacată în instanța de apel, iar inculpatul a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar până la pronunțarea sentinței definitive. În februarie 2018, dosarul a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul. În iunie 2019, Ilan Şor a dispărut din spațiul public. Organele de drept i-au intentat dosar penal pentru părăsirea ilegală a țării, iar instanța a dispus arestarea acestuia. În august anul curent, Curtea Supremă de Justiție a admis cerea avocaților lui Ilan Șor privind strămutarea judecării cauzei penale la Curtea de Apel Chișinău.

loading...

Comments are closed.