Alte știri

Avocatul lui Chaus, despre adresarea video: „A fost făcută sub presiuni”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Adresarea video a ex-judecătorului ucrainean, Mykola Chaus, a fost făcută sub presiuni. De această părere este avocatul lui Chaus, Rostislav Kraveț, informează Primul.md

„Apariția acestei înregistrări demonstrează că Chaus nu se află în libertate. El este controlat de anumite persoane, iar versiunea despre răpirea lui din Moldova de către serviciile ucrainene se confirmă. În primul rând, se vede clar că Chaus a citit mesajul de pe o foaie, când omul vorbește ce simte, el are emoții, se bâlbâie, apar diferite mimici. Chaus stă nemișcat și citește un text”, a declarat Kraveț pentru presa de la Kiev.

Avocatul mai spune că Chaus nu este credibil atunci când încearcă să ne convingă că el nu a fost răpit. Mai mult, Kraveț a analizat canalul de Telegram a lui Chaus, unde a apărut adresarea video și a constatat câteva neconcordanțe.

“Adresarea video este de fapt primul mesaj postat de Chaus pe acest canal de Telegram, dar dacă analizăm mai minuțios, constatăm că este a șasea postare. Se pare că până la publicarea materialului video au mai fost încercări de a scrie mesaje. Adresa de mail, pe care este înregistrat canalul de Telegram, este anonimă și nu cere înregistrarea numărului de telefon. S-a procedat în așa mod, pentru a ascunde locația lui Chaus. Totuși, odată ce persoana a fost răpită, Telegram poate să pună la dispoziția organelor de anchetă informații despre adresa IP de pe care a fost înregistrat acest canal de Telegram”, mai spune Kraveț.

Totodată, avocatul consideră că declarația lui Chaus „degrabă voi apărea în Ucraina” este absurdă. Kraveț este sigur că ex-judecătorul se află pe teritoriul Ucrainei, sub controlul serviciilor speciale.

Citește și: Reacția PCCOCS la ultimele imagini în care apare judecătorul ucrainean Mykola Chaus

loading...

Comments are closed.