Avocatul Poporului s-a autosesizat cu privire la decesul unui soldat în termen

 

Avocatul Poporului în conformitate cu mandatul său conferit de Constituția Republicii Moldova și de Legea nr. 52 din 03 aprilie 2014 privind Avocatul Poporului, și având în vedere importanța socială a cazului s-a sesizat ex-officio cu privire la decesul soldatului în termen, survenit la 04 aprilie 2024 pe unul din poligoanele Armatei Naționale.

Conform informațiilor preliminare plasate de Centrul Operațional de Comandă, incidentul tragic s-a produs în timpul desfășurării antrenamentelor la 04 aprilie 2024, la ora 12:13, soldatul fiind presupus a-și fi pus capăt vieții cu arma din dotare. Tânărul în cauză a fost încorporat în serviciul militar în termen în decembrie 2023.

”Avocatul Poporului va analiza și documenta circumstanțele ce au condus la decesul soldatului prin prisma art.2, 3 al CEDO, măsurile întreprinse în urma incidentului, precum și orice alte informații relevante în acest sens.

Această sesizare ex-officio are ca scop asigurarea respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, inclusiv a militarilor în cadrul Armatei Naționale, și este parte a angajamentului continuu al Avocatului Poporului de a monitoriza acțiunile autorităților publice în vederea protejării demnității umane și respectării principiilor statului de drept”, este scris în comunicatul oficia.

Total
0
Shares
Total
0
Share