Social

Azi este „Ziua Salvatorului” în Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

În fiecare an pe 5 aprilie este marcată Ziua Salvatorului în Republica Moldova. Cu acest prilej, premierul Pavel Filip a venit cu un mesaj de felicitare către cei care, zi de zi, își pun propria viață în pericol salvând alte vieți.

„Viața unui om este neprețuită și nu există meserie mai nobilă decât cea de salvator. La fel cum nu există cuvinte suficiente de mulțumire pentru cei care aleg să facă asta, în fiecare zi. Există, în schimb, un enorm respect și o nemărginită recunoștință din partea noastră, a tuturor. Felicitări pentru devotament, curaj și sacrificiu. Mă închin în fața dumneavoastră”, a spus Pavel Filip.

Protecţia civilă a Republicii Moldova reprezintă un sistem de măsuri şi acţiuni, întreprinse pe scara întregului stat pe timp de pace şi de război, în vederea asigurării protecţiei populaţiei, proprietăţii în condiţiile calamităţilor naturale şi ecologice, avariilor şi catastrofelor, epizootiilor, incendiilor.

Telegraph amintește că din acest an cetățenii moldoveni aflați în situații de pericol pot chema salvatorii apelând numărul scurt 112.

loading...

Comments are closed.