Badante plătite în Italia cu 2,40 euro pe oră, într-un cămin pentru vârstnici. Lucrau la negru, fără contract de muncă

Un bărbat și o femeie, în vârstă de 38 și respectiv 59 de ani, au primit interdicție de a-și mai exercita profesia în domeniul gestionării unui cămin de bătrâni, după ce au fost investigați de către Garda Financiară din Palermo.

Se pare că aceștia au exploatat trei îngrijitoare și au lăsat în abandon vârstnicii care nu se puteau îngriji singuri, relatează La Sicilia.

Cei doi, care se aflau la conducerea căminului de bătrâni Villa Valenti din Palermo, se află acum în centrul atenției autorităților și sunt cercetați pentru exploatarea lucrătorilor și abandonarea unor persoane incapabile.

Ancheta Gărzii Financiare din Palermo a evidențiat că îngrijitoarele erau exploatate, fiind plătite cu doar câțiva euro pe oră. Mai mult decât atât, vârstnicii erau lăsați pe cont propriu.

Cercetările au scos la iveală că femeile care se ocupau de bătrâni lucrau la negru și nu aveau calificările necesare pentru a-și îndeplini sarcinile.

Abuzând de starea lor vulnerabilă, cei doi au refuzat să le acorde zile libere și pauze săptămânale, plătindu-le mult mai puțin decât salariul standard.

În loc de 8,41 euro pe oră, așa cum este stipulat în Contractul colectiv de muncă, îngrijitoarele erau plătite doar cu 2,40 euro.

Femeile primeau uneori o plată de 350 de euro pe lună, alteori 500 sau maxim 700, departe da salariul minim prevăzut de lege, care ar fi trebui să ajungă la 1300 de euro lunar.

Situația a fost semnalată autorităților de către un membru al familiei unui rezident, care a observat condițiile precare în care se afla pacientul.

Conform investigațiilor, vârstnicii erau neglijați și trăiau în condiții de igienă precară. Aceste acuzații au fost confirmate de Garda Financiară prin intermediul înregistrărilor audio și video.

Total
0
Shares
Total
0
Share