Externe

Bahamas nu va permite din 3 septembrie acostarea navelor de croazieră cu pasageri nevaccinaţi

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autorităţile din Bahamas au dispus ca din 3 septembrie să permită acostarea navelor de croazieră doar dacă toţi pasagerii de peste 12 ani sunt vaccinaţi anti-COVID-19, au informat duminică mass-media locale citate de EFE.

Ordinul, care va fi prelungit până la 1 noiembrie, a fost publicat pe pagina de internet a Departamentului pentru Imigraţie şi a Serviciului Vamal din Bahamas şi semnat de prim-ministrul Hubert Minnis.

Dacă o navă de croazieră intenţionează să acosteze, căpitanul trebuie să solicite echipajului şi pasagerilor să prezinte certificatul de vaccinare Biroului Medical al Portului. Toţi pasagerii de peste 12 ani trebuie să facă dovadă vaccinării în momentul îmbarcării.

Există şi unele excepţii de la noua regulă, de exemplu dacă un vas de croazieră are nevoie să acosteze din motive de urgenţă sau dacă vreun pasager trebuie să primească asistenţă medicală.

Bahamas nu este singurul teritoriu din Caraibe care a impus ordine stricte pentru vizitarea insulei în urma răspândirii variantei Delta. Şi alte teritorii, precum Insulele Virgine şi Puerto Rico au adoptat măsuri stricte, la începutul lunii august, care nu permit debarcarea pasagerilor nevaccinaţi anti-COVID-19.

Minorii sub 12 ani, care, conform normelor medicale, nu pot fi încă vaccinaţi, se pot călători cu aceste nave dacă prezintă un test cu un rezultat negativ la noul coronavirus.

În septembrie, Royal Caribbean International preconizează reluarea croazierelor a şapte nave ale companiei Freedom of the Seas între Miami (Florida, SUA) şi Bahamas. Alte şapte vase de croazieră de la Mariner of the Seas îşi vor relua rutele din Cape Canaveral (Florida) până în Bahamas.

Sursa: Agerpres

loading...

Comments are closed.