Alte știri

Bale și Nemec ratează Cupa Mondială! Țara Galilor termină pe 3 în grupă, iar Slovacia are ghinion. Ce record realizează Islanda

Pinterest LinkedIn Tumblr

Seara de luni din Preliminariile Campionatului Mondial din Rusia a simplificat mult calculele calificării, dar mai ales pe cele ale barajului pentru turneul final de anul viitor.

În urma meciurilor din grupele D, G și I, Serbia și Islanda s-au calificat la Cupa Mondială. Din grupa G, Spania era deja calificată.

Prin calificarea obținută luni, Islanda scrie o nouă pagină din istoria fotbalului și devine cea mai mică țară prezentă la un Campionat Mondial. Cu o populație de doar 334,000 de locuitor, Islanda depășește Paraguay (850,000), invitată în 1930 și Trinidad Tobago (1,2 milioane), calificată în 2006).

Seara de luni a preliminariilor a fost una neagră pentru vedeta Realului, Gareth Bale, dar și pentru dinamovistul Adam Nemec. Țara Galilor a pierdut cu Irlanda, 0-1, și a terminat pe 3 în grupa D, iar Slovacia are ghinionul de a fi cea mai slab clasată echipă ocupantă a poziției secunde din cele 9 grupe!

Totuși, Slovacia nu este 100% eliminată. Șansa lui Nemec & co. de a mai prinde barajul ține de domeniul SF-ului: Gibraltar să nu piardă în Grecia! Șansele sunt extrem de mici, dat fiind faptul că, de la apariția ăe harta fotbalului, Gibraltarul a pierdut toate meciurile oficiale jucate.

Echipele calificate deja: Rusia, Brazilia, Iran, Japonia, Mexic, Belgia, Coreea de Sud, Arabia Saudita, Germania, Anglia, Spania, Nigeria, Costa Rica, Polonia, Egipt, Serbia, Islanda

 

 

loading...

Write A Comment