Externe

Balenă de 12 metri agățată și ucisă de un feribot, în Japonia. Momentul în care creatura uriașă este scoasă din apă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Acesta este momentul teribil în care o balenă de 12 metri lungime, agățată și ucisă de botul unei nave, în Japonia, este scoasă din apă. Feribotul, numit Taiheiyo, transporta pasageri când a ajuns în portul Sendai din Miyagi, în 22 octombrie, cu „prada” nedorită.

Reiji Hirotsu, managerul feribotului, a fost informat cu privire la incident și a trimis un scafandru care să o lege cu o frânghie pentru a putea fi scoasă din apă, potrivit Profimedia.

Managerul spune că, la început, angajații au crezut că nava a agățat doar o bucată dintr-o balenă sau o vietate marină de dimensiuni mai reduse, pentru că la suprafața apei ieșea doar un fragment mic.

Scafandrul, însă, a fost uluit când a văzut adevărata dimensiune a animalului marin, sub apă. Reiji Hirotsu a spus: „Am fost surprins când scafandrul a ieșit din apă și mi-a spus cât de mare este.”

Angajații au solicitat ajutorul portului pentru a scoate balena. Ei cred că au agățat balena cu botul navei în timpul cursei și că era deja moartă. Balena a fost ridicată cu o macara și transportată cu un camion la o universitate din Tokyo pentru cercetare.

loading...

Comments are closed.