Bălțenii solicită extinderea rețelei de transport public, iar primarul discută soluții cu transportatorii

Primarul municipiului Bălți s-a întâlnit ieri cu transportatorii privați pentru a discuta modificările în unele rute ale transportului public, dar și problema tarifelor.

Numeroase apeluri din partea bălțenilor solicită extinderea rețelei de transport public, pentru a facilita accesul la diverse zone ale orașului. Primarul a susținut această solicitare și a îndemnat transportatorii să propună noi rute care să acopere toate cartierele municipiului.

Transportatorii privați au participat la discuții și au subliniat că tariful actual de 5 lei a devenit neprofitabil din cauza creșterii prețului la motorină. Ei au solicitat o ajustare a tarifului pentru a putea menține un transport public stabil și calitativ.

Primarul a subliniat importanța găsirii unei soluții optime care să satisfacă atât necesitățile cetățenilor, cât și interesele transportatorilor. Discuțiile vor continua în următoarea perioadă, cu scopul de a identifica un echilibru între accesibilitatea transportului public și sustenabilitatea economică a sistemului.

Deși nu s-a luat încă o decizie finală, întâlnirea a constituit un prim pas important spre identificarea unor soluții concrete pentru îmbunătățirea transportului public în Bălți. Se așteaptă ca în urma consultărilor ulterioare să fie anunțate noi rute și, eventual, o ajustare a tarifului.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share