Social

Bălți: A refuzat  să oprească la somațiile polițiștilor, a provocat un accident și se presupune că conducea beat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bărbat în vârstă de 29 de ani, domiciliat în municipiul Bălți,  fiind la volanul unui automobil de marca „VW Passat”, a fost reținut după ce a refuzat  să oprească la somațiile polițiștilor.

Ieri seara, în jurul orei 18.00, Poliția a fost sesizată de  angajații unei stații PECO din municipiul Bălți, precum că un conducător auto, consumă alcool și intenționează să se urce la volanul mașinii.

Imediat la fața locului a ajuns un echipaj de patrulare, iar șoferul fiind deja la volanul mașinii se deplasa haotic. Acesta a fost somat să oprească mașina prin punerea în funcțiune a girofarului și a sistemului sonor, însă conducătorul  a ignorat cerințele polițiștilor,  încercând să se eschiveze.

Astfel, ofițerii de patrulare au continuat urmărirea. Ajungând pe o stradă din oraș,  conducătorul a accelerat brusc, ciocnind din spate automobilul de serviciu, după care  a încercat să se eschiveze,   efectuând depășirea mașinii de serviciu a INSP. Deplasându-se pe altă stradă acesta s-a tamponat într-o piatră și s-a oprit. Șoferul a refuzat să coboare din maşină, manifestând un comportament agresiv, astfel polițiștii l-au  scos forțat din automobil, aplicându-i cătușele.

Fiind suspectat în conducerea automobilului în stare de ebrietate avansată, bărbatul   a refuzat să fie testat alcooscopic și să fie prelevate probele biologice.

La fața locului a fost solicitată grupa de documentare a Inspectoratului de Poliție  Bălți. Conducătorul auto a fost reținut pentru 72 de ore.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru  ameninţarea sau violenţa săvârșită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplineşte datoria obştească și pentru refuzul  recoltării probelor biologice.

În urma accidentului rutier, nimeni nu a avut de suferit, automobilul de serviciu  MAI  a fost deteriorat neînsemnat.

loading...

Comments are closed.