Alte știri

Bălți: Drumuri lipsite de marcaje, dar pline de găuri

Pinterest LinkedIn Tumblr

Drumurile din Bălţi sunt adevărate capcane pentru şoferi şi pietoni. Pe lângă faptul că sunt stricate, lipseşte şi marcajul rutier, iar din această cauză, fiecare merge după cum îl duce capul. Șoferii și pietonii mai spun ca dacă și apare, marcajul rutier nu rezistă mai mult de câteva săptămâni. Ei acuză autoritățile locale ca sunt preocupate mai mult de PR de ziua eliberării orașului de fasciști, decât de problemele reale ale municipiului.

Situaţia îi nemulţumeşte şi pe pietoni care, deseori, îşi pun viaţa în pericol atunci când traversează strada în locurile în care ar trebui să fie zebră.

„Indicatorul este între copaci, nu se vede, este necesar să marcheze trecerea. Dar nu are cine, ei acum vopsesc bordurile, pregătesc orașul pentru sărbători”.

Autorităţile locale promit că, în următoarele zile, vor începe reînnoirea marcajelor, iar lucrările vor dura o lună și jumătate. Drumarii nu știu însă cât va ţine vopseaua. Ei spun că marcajul se șterge din cauza nisipului de pe drumuri. “În timpul ploilor, roțile mașinilor împrăştie acest nisip pe traseu și vopseaua se roade mai repede decât pe drumurile naționale”, a spus responsabilul pentru securitatea rutieră Bălţi, Ivan Cuzmin.

În acest an, din bugetul local vor fi alocate peste 600 de mii de lei pentru marcajele rutiere din Bălți.

loading...

Comments are closed.