Alte știri

Băncile Moldovei au câștigat în Iunie 54,3 mil. lei, profiturile fiind cu cu 41% mai mari decât în luna mai

Pinterest LinkedIn Tumblr

În iunie, 11 bănci din Moldova au obţinut un profit net de 54,3 mil. lei, adică cu 41,9% mai mult decât în luna mai. Potrivit agenţiei INFOTAG, cu referire la datele Băncii Naţionale (BNM), nouă bănci au înregistrat profit, iar două bănci – pierderi. Patru bănci au prezentat un rezultat financiar pozitiv mai mic decât în luna precedentă.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Cel mai productiv din punct de vedere al profitului în luna iunie a fost Mobiasbanca – OTP Group, care a câştigat cu 58,4 mil. lei (+ 129,4%) mai mult decât în luna mai. Comertbank a fost primul în ceea ce priveşte creşterea relativă a profitului din iunie (+ 228,4% sau +1,1 mil. lei).

Dinamica modificărilor în ceea ce priveşte rentabilitatea activelor (ROA) şi rentabilitatea capitalului (ROE), în ansamblul sistemului, în iunie, faţă de luna mai, este negativă – minus 0,14 p.p. respectiv minus 0,80 p.p.

Cea mai mare valoare ROA, de 2,1% , este demonstrat de Moldova Agroindbank (minus 0,24 p.p. pe lună). Victoriabank a înregistrat cel mai mic indice ROA din iunie – 0,57%.

Moldova Agroindbank a obţinut cel mai mare indice ROE pe sistem, de 12,56% în iunie (minus 1,46 p.p.), iar cea mai mică, 3,35%, de Victoriabank (minus 0,08 p.p.).

Toate băncile din Moldova au o lichiditate bună „lungă” şi „scurtă”, indicatorii căreia sunt de 0,72 şi, respectiv, 51,38.

loading...

Comments are closed.