Bancnotele cu chipul regelui Charles al III-lea încep a intra în circulație

Bancnotele cu efigia regelui Charles al III-lea îşi vor face apariţia miercuri în portofelele britanicilor, înlocuindu-le treptat pe cele cu chipul mamei sale, Elisabeta a II-a, scrie Digi24.ro

Efigia regelui Charles al III-lea va apărea pe noile bancnote de 5, 10, 20 şi 50 de lire sterline, care în rest vor rămâne similare cu bancnotele actuale, a explicat marţi Banca Angliei într-un comunicat.

Aceste noi bancnote din polimer, care au înlocuit treptat banii de hârtie în Marea Britanie începând din 2016, vor circula alături de cele care o înfăţişează pe regina Elisabeta a II-a.

Ele vor fi tipărite treptat pentru „a le înlocui pe cele uzate”, se precizează în comunicat, cu scopul de a „minimiza impactul ecologic şi financiar” al schimbării monarhului.

Aceste noi bancnote se vor alătura monedelor cu efigia lui Charles al III-lea, intrate circulaţie în decembrie 2022, la câteva luni după moartea mamei sale.

Începând de miercuri, cetăţenii vor putea, de asemenea, să îşi schimbe vechile bancnote cu cele cu efigia lui Charles al III-lea prin intermediul Băncii Angliei, în limita a 300 de lire sterline de persoană.

Total
0
Shares
Total
0
Share