Economie

BANUL PUBLIC /// Agenția de Investiții anulează o achiziție inutilă privind elaborarea unei hărți turistice interactive

Pinterest LinkedIn Tumblr

Grupul de lucru, privind achizițiile publice din cadrul Agenției de Investiții, în urma comentariilor parvenite în spațiul online, s-a autosesizat și a decis anularea achiziției publice privind contractarea Serviciilor de programare şi de consultanţă software (hartă exhaustivă), informează Telegraph.md

După ce a fost criticată pe Facebook, Agenția de Investiții anunță că aplică principiul de eficiență bugetară și este deschisă propunerilor de optimizare a resurselor în procesul său de activitate.

Pentru a capitaliza prin conjugarea eforturilor comune, Agenția invită developerii și persoanele interesate să își exprime dorința de susținere a campaniei naționale #NeamPornit prin depunerea ofertelor pro-bono, privind Serviciile de programare şi de consultanţă software (hartă exhaustivă) la adresa de e-mail: irina.tolstousov@invest.gov.md . Termen limită de expresie a intenției de ofertă: 05.05.2020, ora 15:00.

Potrivit documentelor de achiziții, Agenția urma să achite pentru această hartă nu mai puțin de 125 000 lei, bani bugetari.

Discuțiile publice au fost inițiate de către bloggerul Dumitru Munteanu.

În spațiul online, mai mulți internauți au atras atenția că harta ar fi inutilă, deoarece astfel de informații sunt disponibile în mod gratuit, motiv din care banul public nu poate fi irosit pentru dublarea informațiilor deja existente și puse la dispoziția oamenilor absolut fără nicio plată. Mai mult, un utilizator le-a propus celor de la Agenția de Investiții să folosească harta lui, completă și gratuită.

loading...

Comments are closed.