Social

Bărbat condamnat la 8 ani de închisoare pentru 17 episoade de furt din automobile

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediu Buiucani din 17 iunie 2022, un tânăr în vârstă de 31 ani, a fost condamnat la închisoare pe un termen de 8 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, pentru săvârșirea a 17 episoade furt din automobile (art. 186 alin. (2) din Cod penal).

Potrivit actului de învinuire, inculpatul a fost învinuit de către procurori că, în perioada lunilor februarie – martie 2022, a deteriorat geamurile la 17 automobile, din sectoarele Centru, Botanica și Buiucani al capitalei, de unde în mod ascuns a sustras diverse bunuri materiale, valoarea cărora varia între 3000 până la 18000 lei.

Menționăm că, judecata pe acest caz, s-a realizat conform unei proceduri simplificate, pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală (art.364/1 din Codul de procedură penală), ținând cont de faptul că inculpatul și-a recunoscut vinovăția în săvârșirea faptelor indicate în rechizitoriu și a solicitat ca judecata să se facă pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală. În aceste condiții, conform normelor legale, acesta a beneficiat de o reducerea cu 1/3 a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei cu închisoare.

În acest context, ținem să menționăm că, la pronunțarea sentinței, instanța de judecată a dispus admiterea integrală a acțiunilor civile, dispunând încasarea din contul inculpatului în beneficiul părților vătămate a prejudiciului material cauzat.

Precizăm că, persoana condamnată nu este la prima abatere de ordin penal, acesta fiind recent eliberat din locurile de detenție, unde și-a ispășit pedeapsa pentru comiterea unor infracțiuni similare, fiind condamnat în anul 2014, la 8 ani de închisoare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

loading...

Comments are closed.